Powered by Blogger.

Wednesday, December 29, 2010

Constiinta omului in stare de somn si vis


Visul este forma de manifestare a subconstientului. Pentru a putea sa ne controlam si sa ne coordonam procesele mentale si fizice trebuie sa intelegem mesajele trimise din subconstient si acestea devin active numai in stare de somn, caci in stare de veghe, cunoasterea datelor inregistrate de subconstient este blocata. El devine activ numai atunci cand constientul este in parte inactiv. Desi omul viseaza in tot timpul somnului,el isi aduce aminte de visele sale, numai decat cele produse imediat, dupa ce a adormit sau de cele avute inaintea trezirii, adica atunci cand constientul este partial activ si este apt sa primeasca impresii pe care memoria le retine.

In timpul unei vieti de 70 de ani, 25 de ani omul ii petrece dormind. Evenimentele pe care le traim in vis, se intind pe o perioada de timp mult mai lunga decat timpul efectiv de visare, aceasta pentru ca in somn, timpul este o iluzie. Marele filozof grec HERACLIT spunea ca in somn, fiecare se intoarce la adevarata sa natura. In somn se manifesta spiritul-constiinta ce se afla in subconstient sicare devine liber in timpul somnului si calatoreste in planul astral, unde isi recapata toate amintirile vietii actuale si ale altor vieti anterioare, avand in plus cunostinte si despre viitoarele sale vieti pamantesti ce se vor derula in viitor.

Cele mai importante vise, sunt cele de premonitie prin care offiul care viseaza vede evenimentele ce vor urma in viata sa. Aceasta se explica prin faptul ca spiritul-constiinta in timpul somnului se afla in planul astral unde nu exista timp si spatiu si unde spiritul-constiinta isi vede urmatoarele evenimente pe care le va urma. Miscarea globilor oculari in timpul visului,se explica prin faptul ca acestea urmaresc peisajele in care se deruleaza evenimentele, vazute prin vederea astrala, in timpul somnului manifestandu-se constiinta cosmica a spiritului.

Interpretarea metafizica a visului este urmatoarea: in timpul somnului, corpul astral se detaseaza de corpul fizic si impreuna cu spiritul calatoreste in lumea astrala, intrand intr-o alta dimensiune in afara celei tridimensionale in care traim noi. In planul astral constiinta spiritului se pastreaza si devine mult mai ampla, caci in aceasta viata astrala, ea are si amintirile vietilor pamantenesti anterioare dar vede si evenimente din alte vieti viitoare, care vor urma sa se desfasoare pe pamant, aceasta pentru ca in viata astrala nu mai exista timpi spatiu, totul se vede la timpul prezent, toate evenimentele trecute, prezente si viitoare fiind inscrise in arhiva cosmica. Visul are loc intr-o stare intermediara intre somn si veghe cand cordonul prin care se leaga corpul astral si spiritul de corpul fizic, este inca puternic.

No comments:

Post a Comment